Fanion One – Koninklijke BBC Oostkamp A

Fanion One 58 - 85 Koninklijke BBC Oostkamp A
15 sep 2018 - 20:30Sporthal Lange Munte

Vandaag ontving Fanion 1 titelkandidaat Oostkamp in sportcampus de Lange Munte. Waar voor gevreesd werd, werd meteen werkelijkheid in het eerste quarter. De bezoekers domineerden de wedstrijd in aanval en verdediging. Na 4 minuten stond er reeds een 0-12 score op het scorebord. Kortrijk werd meteen met de rug tegen de muur geplaatst. Het eerste quarter eindigde op 7-25.

De supporters van de thuisploeg moedigden de ploeg aan om zich terug in de wedstrijd te knokken. Oostkamp was niet onder de indruk en denderde voort op zijn elan. Kortrijk slaagde er niet in om de stormram van Oostkamp een halt toe te roepen. Het werd een eerste helft om snel te vergeten (rust 16-51).

De tweede helft was niet meer dan een formaliteit. Fanion 1 zocht en vond in het derde quarter iets vaker de weg naar doel. De bezoekers controleerden, onder leiding van een sterke Dobbelaere, weliswaar ook het derde quarter (33-73).

Hetzelfde spelbeeld in het laatste quarter. Oostkamp vond door middel van een snelle balcirculatie steeds de vrije man. Die snelle balcirculatie, in combinatie met een hoog afwerkingspercentage, zorgde ervoor dat de thuisploeg van het parket gespeeld werd. Het moge duidelijk zijn dat BBC Oostkamp een klasse te sterk was. Eindstand 53-102.

Bergen: 3, Planckaert: 2, Van Fleteren: 0, Van Dam: 11, Delmulle: 0, Sablain:0, Loof:4, Duyck: 1, Lecluyse: 0, Jegou: 11, Deceunick: 10, De Vos: 11