Onze Visie

Project Description

Uitbreiden, verjongen, vernieuwen en herstructureren...

Het zijn vier sleutelwoorden waarmee het bestuur van Kortrijk Sport anno 2017 aan de slag zijn gegaan om een nieuwe wind binnen de club te brengen en de clubvisie in ere te houden.

Jeugdwerking

Jeugdwerking vormt de hoeksteen van deze club. In nauwe samenwerking met de Kortrijk Basket Academy willen wij zorgen voor ervaren trainers en een gedegen omkadering en houden wij nog een traditie in ere. Deze van een club die bij de top van het Belgische jeugdbasketbal behoort en kansen biedt aan de eigen jeugd zowel op provinciaal (3e provinciale), landelijk (2e landelijke) als nationaal (3e nationale of Top Division 2) niveau binnen de verschillende herenploegen.

Sociaal & Familiaal

De club heeft als hoofddoel de basketbalsport te promoten op een sociale en familiale wijze. Wij wensen een familiale club te zijn waar vriendschap en gezelligheid belangrijk zijn, waar er een band is tussen spelers, trainers, ouders en club die het louter sportieve overschrijdt, waar iedereen bereid is om, indien nodig, een handje toe te steken. Naast jeugdwerking heeft Kortrijk Sport CB ook oog voor de mindervalide basketter. In 2011 startte de club als eerste in West-Vlaanderen met de G-Basketploeg. Een gemengd team van jongens en meisjes met een mentale beperking vanaf 14 jaar.